Hulp vragen als je last hebt van ideeen

Alle ondernemers zitten met de vraag: hoe krijg ik meer business? Deze vraag stelde ik mijzelf begin deze maand ook. Mijn partner gaat dit jaar ook ondernemen en dit betekent dat ik meer zal moeten gaan bijdragen en dat betekent dus meer business. Maar hoe?

Ik ben waarschijnlijk een van de vele ondernemers die het lastig vind om kansen voor zichzelf te zien. Ik weet wat ik kan en ik weet ook wel waar ik goed in ben, maar hoe zet je dat om in een dienst en maak je dat concreet? Daarnaast ben ik ook onzeker over mijn kwaliteiten en vind ik het zelf niet zo heel bijzonder wat ik doe. Ken je dat?

Ik bedacht dat ik iemand nodig heb om mee te sparren over mijn business, want gelukkig zijn er mensen die wel goed zijn in ideeën bedenken. Ik liet mijn ‘uitdaging’ vallen bij een van mijn opdrachtgevers en ik kreeg van die persoon de aanbieding om hier eens samen naar te gaan kijken. Vervolgens afspraak gemaakt en in de trein naar Amersfoort.

Van te voren had deze persoon al even op mijn website gekeken en zijn gedachten hierover laten gaan en hij kwam met een aantal goede ideeën.

Mijn energie begon meteen weer te stromen! Het is ook heel fijn om van iemand anders te horen wat hij of zij vindt dat jij goed doet. Mijn hoofd stroomde vol met ideeën wat ik dan voor mijzelf zou kunnen doen. Een van die ideeën is dat wat ik voor mijn opdrachtgevers doe ik in de eerste plaats voor mijzelf ook zou moeten doen. Dus zorgen dat ik meer online zichtbaar ben. Dit betekent meer blogs schrijven over mijn business en met wat voor vragen mensen bij mij terecht kunnen. Wellicht in een later stadium ook nog een nieuwsbrief en online programma maken, maar alles op zijn tijd.

Het gesprek heeft me ook een beter beeld gegeven van mijn expertise. Kort en krachtig geformuleerd ligt mijn kracht in het helpen van ondernemers hun ideeën te realiseren. Ik ben in staat ideeën te vertalen naar acties en deze daadkrachtig op te pakken en uit te voeren. Wil je meer en beter zichtbaar zijn op Social Media? Ik help je dit te realiseren en neem je de vervelende klussen uit handen. Wil je een event organiseren met je klanten? Ik regel dit tot in de puntjes voor je. Ik ontzorg ondernemers zodat zij kunnen ondernemen.

Op de terugweg naar huis, heb ik alle ideeën meteen omgezet in concrete actiepunten en hier ben ik de volgende dag al mee aan de slag gegaan. Ik heb een aantal teksten op mijn website aangepast en dit blog geschreven. Daarnaast ga ik een vraag, die mij onlangs gesteld werd door een andere opdrachtgever, gebruiken als pilot om mijn proces helder in kaart te brengen zodat ik dit ook beter kan vertalen naar nieuwe opdrachten.

Je hoeft dus niet overal goed in te zijn om je business te doen slagen of jezelf verder te ontwikkelen. Stap 1 in het concreet maken van je ideeën is je focussen op je sterke punten en hulp vragen voor datgene waar je niet goed in bent. Zoals mijn vriend die avond zei: “Wat doe je liever: van een 7 een 9 maken of van een 4 een 6.”

Geschreven door

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Bericht