Vitaliteitscoaching

Ik loop nu al een paar jaar rond met het idee om mensen te helpen als Vitaliteitscoach. In mijn blog ‘De kunst van het loslaten’ kun je lezen over mijn creatiesessie van Stichting WRKLST eind 2011. Ik legde toen de vraag voor aan een groep vrijwillige luisteraars hoe ik met DS Management Support geld kon verdienen om de opleiding tot Vitaliteitscoach te kunnen betalen. Ik kreeg een hoop vragen over mij heen: “Waarom vitaliteitscoach?”, “waarom die opleiding?”, “kun je nu niet al beginnen?”, “is het echt je passie of wellicht niet meer dan een hobby?”

Ik heb tot nu toe niet meer met het idee gedaan dan dat ik probeer voor mijzelf een vitale leefstijl te onderhouden. Ik had mij in 2013 al wel ingeschreven voor de training Vernieuwend Coachen van De Leefstijl Academie in Groningen, maar deze ging door te weinig aanmeldingen helaas niet door. Vervolgens waren er allerlei andere gebeurtenissen die ik voorrang heb gegeven waaronder de verkoop van onze woning in Groningen en de geboorte van mijn zoon. Maar het onderwerp heeft me niet losgelaten en alleen daarom denk ik dat het wel degelijk meer is dan alleen een hobby. En misschien zelfs wel mijn passie. Ik word er in ieder geval wel blij van als ik met het onderwerp bezig ben en er over praat.

Ik ga dus vanaf nu het onderwerp Vitaliteit meer aandacht geven en kijken hoe ik de kennis die ik de afgelopen jaren heb vergaard nu al in kan zetten om mensen te helpen meer energie te krijgen. Gregory Mehciz van Adviesbureau De Sleutel leerde mij deze week een belangrijke les: “Je hoeft geen expert te zijn om nu al van waarde te kunnen zijn”.

Ik voel mij dus nog geen expert en zal mijzelf vooralsnog niet Vitaliteitscoach noemen. Wel neem ik jullie de komende periode graag mee in mijn proces en mijn leerweg in het Vitaliteitscoaching.

Geschreven door

2 reacties to “Vitaliteitscoaching”

  1. lucia simons schreef:

    Heel mooi Dieke! Heel belangrijk om steeds te bedenken wat je zou doen als je nergens bang voor bent, welke stap zou je vanuit je hart dan zetten? Volgens mij kom je er zo wel! Succes! liefs van Lucia

Schrijf een reactie

Bericht