Start een 31 dagen programma

In januari van dit jaar heb ik een 31 dagen yoga programma gevolgd. Ik doe al een aantal jaren aan yoga en het lukte vorig jaar maar niet om regelmatig de yoga mat neer te leggen om een les te volgen. En dat stoorde mij.

Een moment voor mezelf

Ik doe namelijk graag aan yoga. Het is een momentje voor mezelf en mijn manier van mediteren. Tijdens een yoga les ben ik met aandacht bij mijn lichaam en de oefeningen en dit zorgt voor rust in mijn hoofd. Ik had tot eind vorig jaar ook nog een opdracht waar ik veel tijd en energie aan kwijt was. Tel daar gezin en huishouden bij op en mijn potje energie was steevast leeg aan het einde van elke dag.

Creëer ruimte om iets voor jezelf te doen

Maar die tijdrovende opdracht liep ten einde en dus ontstond ruimte om iets voor mezelf te doen. En op datzelfde moment komt de yoga dame van wie ik de lessen volg, met een 31 dagen yoga programma wat zou starten op 1 januari 2017. Dus ik dacht: als het mij lukt om 31 dagen achter elkaar elke dag een yoga les te volgen, het me daarna zeker zou lukken om een paar keer per week yoga te doen. Er is namelijk altijd wel een reden te verzinnen om iets niet te doen. Maar uiteindelijk komt het er op neer om het gewoon te doen omdat jij het belangrijk vindt. Of je potje energie nu leeg is of niet. Vaak krijg je er juist energie van als je de dingen doet wat je leuk vindt.

Dus zo gezegd, zo gedaan. Een week later begonnen dan het officiële programma, maar ik heb het programma volbracht.

Wilskracht en discipline

In het begin vergde het wel de nodige wilskracht en discipline. Het oude patroon, na kinderen op bed, huishouden gedaan op de bank ploffen, moest vervangen worden door een nieuw patroon (na kinderen op bed, huishouden gedaan, op de yoga mat daarna op de bank ploffen). De dagelijkse e-mails die bij het programma hoorden had ik allemaal bewaard en waren een fijne reminder en bekrachtiger. Gaande weg de weken werd het dan ook makkelijker om de keuze voor de yoga mat te maken. Wat ook zeker hielp was de variatie in de lessen en de lengte van de video’s. Veel afwisseling dus.

Het programma is inmiddels alweer twee maanden achter de rug en ik doe nog steeds zeker 3 keer in de week aan yoga.

Doorbreek oude, niet dienende, patronen

Het 31 dagen programma heeft me dus geholpen om mijn wens, om vaker aan yoga te doen, te realiseren. Door 31 dagen achter elkaar te doen wat je graag wilt veranderen en wilt integreren in je leefstijl kun je oude (niet dienende) patronen doorbreken en een nieuwe introduceren. Het is ook vaak onze eigen mindset die ons ervan weerhoudt om datgene te gaan doen wat we graag willen. Daar komt bij dat je vast een heleboel redenen kunt bedenken om iets niet te doen, maar de belangrijke reden om iets juist wel te doen vergeet: Je ZELF.

Naast het starten van een 31 dagen programma zijn er meer middelen om in te zetten als je een wens wilt realiseren. Heb je een wens om iets te veranderen in je leefstijl? Laat het me weten. Ik kan je helpen om je wens te onderzoeken om vervolgens acties uit te zetten om jouw wens werkelijkheid te maken.

Geschreven door

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Bericht