Goed voorbeeld doet goed volgen

De omgeving waarin organisaties opereren verandert steeds sneller, nieuwe generaties medewerkers met andere wensen en behoeften dienen zich aan. Veranderingen in de koers van de organisatie vragen andere talenten dan nu aanwezig. Al deze ontwikkelingen maken dat mobiliteit en flexibiliteit kernbegrippen zijn voor organisaties (bron: flyer training Loopbaancoaching voor P&O professionals van Adviesbureau De Sleutel).

“Ontwikkelingen in de verzekeringsbranche gaan snel. De tijden veranderen: het vakmanschap van vandaag is wat anders dan dat over vijf jaar. Dat heeft met maatschappelijke ontwikkelingen en ook met automatisering te maken. Je kan niet stilstaan: als medewerker niet omdat je dan niet meer op de arbeidsmarkt, zowel in- als extern, aan de slag kan. En als bedrijf kan je je dat ook niet permitteren. Wij voelen de plicht om bij medewerkers onder de aandacht te brengen dat ze zichzelf moeten blijven ontwikkelen. Dat gevoel van urgentie willen we overbrengen.” Aldus Ronald Gaartman, HR-manager bij Achmea (bron: Interview-Ronald-Gaartman-Achmea.350.0.html).

Fijn om te lezen dat bedrijven het belang van beweging onderstrepen en de urgentie er van inzien, maar in de praktijk zitten medewerkers zo vast als de huizenmarkt.

Dankzij de crisis heerst er een gevoel van onzekerheid en is het vertrouwen volledig zoek. Blijf zitten waar je zit en verroer je niet! Vroeger toen we jong waren zongen wij dit altijd als we verstoppertje speelden. Zijn we ons dan met zijn allen aan het verstoppen en hopen we dat de crisis vanzelf aan ons voorbij gaat?

Een tijdje terug hoorde ik een nieuwsbericht op het journaal over een onderzoek naar de hoeveelheid spaargeld van een gemiddeld gezin in Nederland. Voor een gemiddeld gezin is het wenselijk om minimaal 3500,- spaargeld op de rekening te hebben voor onvoorziene gebeurtenissen. Bijvoorbeeld het stuk gaan van de auto of de wasmachine. Uit het onderzoek was gebleken dat 60 % van de Nederlanders minstens dit bedrag op de rekening hebben staan en 40 % had minder dan deze norm of zelfs helemaal geen spaargeld. Nu kun je je aandacht gaan focussen op die 40%, maar ik zou liever mijn ogen richten op de 60 %. Meer dan de helft van de mensen heeft dus wel wat te besteden, maar zit op zijn centen als een kip dat een ei uitbroedt. Met het rentepercentage wat de gemiddelde bank geeft, kun je broeden tot je een ons weegt, maar wordt het nooit een gouden ei. Het gebrek aan beweging lijkt dus niets met geld te maken te hebben.

Volgens mij is er ook al lang geen sprake meer van een financiële crisis, maar zitten we vast in een vertrouwenscrisis. Mensen willen zekerheid. Zekerheid dat hun wereldje blijft zoals het nu is, ondanks dat ze er niet helemaal gelukkig mee zijn. Blijf zitten waar je zit en verroer je niet.

Gelukkig is er licht aan de horizon: organisaties zijn zich in de eerste plaats er al van bewust dat er weer beweging moet komen, dat medewerkers mobieler en flexibeler moeten worden. De vraag is alleen, hoe start je dan de beweging?

Volgens mij ligt het antwoord in die vertrouwenscrisis. Mensen moeten weer vertrouwen krijgen in de economie, in de politiek, in de huizenmarkt, maar nog belangrijker: vertrouwen in zichzelf, in hun eigen talenten en kwaliteiten. Dat klinkt makkelijk, maar is het verre van. Ik zelf ben al twee jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling en groei en af en toe schort het bij mij ook nog steeds aan zelfvertrouwen.

We worden ons ook steeds meer bewust van onszelf. De nieuwe generatie laat zien dat we steeds meer bezig zijn met aandacht en mindfulness. Op iedere hoek van de straat vind je wel een yoga- of pilatesstudio. Biologisch eten zal niet meer van de markt verdwijnen en alleen maar een groter aandeel krijgen. Nieuwe leefstijlen doen hun intrede zoals Raw Food diëten en meer en meer wordt ook de spirituele kant van de mens benadrukt.

Het is een langzaam proces, maar ik geloof dat dit proces exponentieel zal groeien naar mate meer en meer mensen vertrouwen zullen krijgen in hun eigen kunnen, de leider in zichzelf zullen ontdekken en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en geluk. Wat je hiervoor nodig hebt, zijn mensen die dit al doen en die laten zien hoe het kan. Want goed voorbeeld doet immer goed volgen.

Geschreven door

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Bericht