De kunst van het loslaten

Als mensen mij vragen wat dat dan is, zo’n creatiesessie van Stichting Werklust, dan is mijn antwoord altijd iets in de trant van: inspirerend, hartverwarmend of wonderbaarlijk. Inspirerend vanwege de energie die ik van de creatiesessie heb gekregen om ook andere mensen te helpen hun droom te verwezenlijken. Ook was het hartverwarmend om zoveel mensen om mij heen te hebben die hun energie aan mij gaven en wonderbaarlijk omdat ik met iets heel anders naar huis ging dan waar ik om heb gevraagd, maar wat veel waardevoller is gebleken en mij echt een stap verder heeft geholpen.

Op de avond van de creatiesessie waren een stuk op 16 mensen bij elkaar gekomen in de werkruimte van Natuurlijk Zien in Den Andel. We kregen eerst een hapje eten. Harrie de Vries van Hoogeland catering had een heerlijke pompoensoep gemaakt met daarbij een donker broodje met paddenstoelen gegratineerd met kaas. En voor wie wilde kon een tweede of derde keer worden opgeschept. Dus met goed gevulde buik begon mijn mede HARTwerker, Jelle Medema, eerst met zijn verhaal. Ik kon dus even ‘de kunst’ afkijken.

Nadat Jelle zijn verhaal had gedaan en mooie aanbiedingen had gekregen van een aantal deelnemers, mocht ik, na een korte pauze, mijn verhaal doen. Ik had er van te voren goed over nagedacht wat ik wilde vertellen en wat mijn insteek zou worden. Ik begon te vertellen over mijn achtergrond, mijn opleiding en carrière tot nu toe. En dat ik met mijn eigen bedrijf graag geld wilde verdienen om een opleiding tot Vitaliteitscoach te gaan doen, want dat was ‘mijn droom’. Ik kreeg vervolgens allerlei vragen van iedereen over deze droom, zoals: “Wat is nou precies je passie en waarom wil je Vitaliteitscoach worden?” Hierdoor kwam al snel boven water dat ik er eigenlijk nog niet helemaal over uit ben, wat precies mijn passie is, waar ik energie van krijg. Het meest waardevolle advies dat ik mee kreeg was dan ook: “Laat het doel los, en zie maar gewoon waar deze weg je heen brengt. Wie weet wordt je Vitaliteitscoach, maar misschien ook niet en is het onderwerp vitaliteit niet meer dan een interesse en ligt je passie op een heel ander vlak.

Naast allerlei tips en adviezen kreeg ik ook concrete aanbiedingen. Iemand wilde mij graag als Vitaliteitscoach inhuren zodat ik alvast kon oefenen, en een ander wilde me wel helpen met het nadenken over een eigen website om van mijn huidige bedrijf een succes te maken. Verder wilden twee dames een afspraak met mij maken om mij te helpen met het ontdekken van mijn passie en mijn energie. Deze aanbiedingen werden op een papier geschreven met de contactgegevens van de personen erbij. Dit papier heb ik meegenomen naar huis, zodat ik op de aanbiedingen in kan gaan als ik dat wil.

Een geslaagde avond waar zelfs mijn vriend enorm veel energie van kreeg en we gingen dan ook druk pratend in de auto weer terug naar huis. Blij verrast met een verwarmd hart en vol inspiratie.

Geschreven door

Geen reacties to “De kunst van het loslaten”

  1. […] loop nu al een paar jaar rond met het idee om mensen te helpen als Vitaliteitscoach. In mijn blog ‘De kunst van het loslaten’ kun je lezen over mijn creatiesessie van Stichting WRKLST eind 2011. Ik legde toen de vraag voor […]

Schrijf een reactie

Bericht