Je wens uiten geeft je een stok achter de deur

Gisteren, eerste paasdag 2017, voelde ik enorm de behoefte om mijn wens / missie, mensen helpen hun eigen (harten)wensen en ideeën te realiseren, te uiten en daarmee de wereld in te zenden. Het is een wens waar ik al een tijdje over aan het nadenken ben. Een wens waar ik in mijn hoofd al een concrete voorstelling van heb gemaakt hoe deze wens er uit zou kunnen zien en waar ik sterk in geloof. In de creatiespiraal van Marinus Knoope is de volgende stap in het proces van wens naar werkelijkheid dat je dan je wens gaat uiten. Dat je het kenbaar maakt aan andere mensen en er over gaat praten.

Stok achter de deur

Het uiten van je wens geeft je een stok achter de deur. Ik vind dat je dan ook daad bij je woord moet zetten. Twijfelen of het je gaat lukken om je wens te verwezenlijken, kan een afweging zijn om je wens nog even voor je te houden. Maar de ervaring leert dat de kans dan groot is dat je wens dan nooit werkelijkheid zal worden. Dus wat heb je te verliezen?!

Je wens hoeft niet perfect te zijn

Het uiten van een wens betekent, volgens mij, niet dat de wens dan ook al helemaal af moet zijn. Dat je wens perfect geformuleerd is en tot in detail uitgedacht. Ik denk dat het belangrijk is dat je wens concreet genoeg is om aan andere mensen duidelijk te maken wat het is dat je wenst en dat je er volmondig ja tegen hebt gezegd.

Geef je wens vorm door het te uiten

Door het uiten van je wens wordt je wens namelijk al een stukje meer werkelijk dan het was. Je wens leeft dan niet alleen meer in jouw hart en hoofd. Andere mensen gaan er ook over nadenken en geven misschien (welkome) aanvullingen. Dit kan je helpen om je wens verder vorm te geven en ervoor zorgen dat je de stappen blijft zetten om je wens te realiseren.

Uiten werkt bevrijdend

Ik ben mijn wens gaan uiten door o.a. mijn bedrijfspagina op Facebook aan te passen en aan te vullen met mijn nieuwe missie en de daarbij behorende diensten voor mijn bedrijf. Zoals ik al zei voelde het gisteren als dé dag om dit te doen. Wel met enige kriebels in mijn buik, omdat ik het ook wel heel erg spannend vind. Het uiten van je wens kan voelen als een grote stap, waarbij je uit je eigen comfortzone moet treden. Maar het kan ook heel bevrijdend zijn en veel opleveren.

Laat het me weten als je moeite hebt met het uiten van je wens.  Tijdens een werksessie of vitaliteitswandeling van een uur onderzoeken we samen hoe je de drempel kunt verlagen en je een stap verder kunt zetten in het realiseren van je wens.

Geschreven door

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Bericht