Meer online zichtbaar met Twitter

In mijn laatste blog schreef ik dat ik een workshop zou volgen over het schrijven van goede online content. Dat heb ik gedaan en het was zeer leerzaam.

Ik was van te voren een beetje sceptisch of het de reis naar Haarlem wel waard zou zijn, maar ik heb er nuttige tips en een mooie nieuwe profielfoto aan over gehouden. Naast het schrijven van goede Social Media updates heeft het me ook een beter beeld gegeven van hoe ik andere ondernemers kan helpen bij hun online activiteiten. Wat geresulteerd heeft in mijn nieuwe dienst: Social Media Management.

Een van die tips uit de workshop was om een document aan te maken met ongeveer 60 tweets. Als je een beetje online zichtbaar wilt zijn moet je minimaal 3 tweets per dag versturen. Dus als je 60 kant en klare tweets hebt, kun je deze 20 dagen van te voren met 3 tweets per dag inplannen via Hootsuit. Dan hoef je gedurende die 20 dagen alleen even door je tijdlijn heen te scrollen naar interessante berichten om te retweeten en andere interessant nieuws om te delen, en je bent met 10 minuten klaar. Na die 20 dagen doe je hetzelfde gewoon nog een keer. Niemand die jouw tweet zich nog herinnert van 20 dagen geleden. Dus gewoon dezelfde tweets een paar keer herhalen. Coca cola zendt een commercial ook niet slechts 1 keer uit!

Gedurende dezelfde periode ververs je oude tweets en bedenk je wellicht ook weer nieuwe tweets en voeg je die toe aan je lijst. Je kunt hierbij rekening houden met de tijd van het jaar. Bepaalde activiteiten bij jouw doelgroep spelen alleen in bepaalde maanden en dan loont het om daar op in te spelen door voorafgaand aan die periode te twitteren over die thema’s. Als je bijvoorbeeld kerstspullen verkoopt, begin je in november of misschien oktober al met Twitteren over jouw producten.

Maar hoe kom je dan aan die eerste 60 tweets? Die haal je voornamelijk uit eigen content, bijvoorbeeld van je website of de blogs die je schrijft. Uit elk blog zijn zeker 5 tweets te halen. En van elke pagina op je website kun je er vast ook wel een paar verzinnen. Zo kan ik uit deze blog al een aantal tweets halen. Voorbeeld : “waarom je je kerstartikelen al in oktober kan verkopen. Hoe kan je effectief gebruik maken van twitter?” of “Maak je eigen reclamecampagne met twitter”. Elke tweet heeft een link naar dit blog of mijn website. Heb je er dan nog geen 60? Je zou ook tweets kunnen bedenken waarmee je mensen wilt inspireren. Bijvoorbeeld met een mooie quote of afbeelding. En om reactie van je volgers uit te lokken zou je een paar stellingen kunnen bedenken of vragen die je aan je volgers zou willen stellen.

Als je een beetje creatief naar je blogs en website kijkt, heb je zo minimaal 60 tweets gevonden. Een lijst met minimaal 60 tweets maakt het online zichtbaar zijn makkelijker. Ik ben nu al een jaar bezig met het schrijven van tweets en andere Social Media updates. Ik help je graag met het maken van je lijst.

Geschreven door

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Bericht