Eindelijk, mijn eigen website!

Daar is ie dan, mijn enige echte eigen website! En wat ben ik er trots op. Het zal de komende tijd nog wel veranderen wat betreft de inhoud, maar de lay-out blijft voorlopig zo staan. Dat een website blijft veranderen schijnt ook goed te zijn voor de zoekmachine optimalisatie, heb ik gelezen. Ongeveer 5 tot 8 nieuwe pagina’s per maand en je blijft hoog in de google ranking staan. Aangezien ik iedere maand een blog zal schrijven en hopelijk nieuwe partners aan mij weet te binden, komt dat wel goed. Ik weet niet of ik die 8 zal halen, maar met 1 of 2 nieuwe pagina’s per maand vind ik het als beginnend website eigenaar wel prima.

Het heeft wel even geduurd voordat ie er was. Ik ben nu al 1 jaar en 5 maanden aan het ondernemen en het hebben van een website is tegenwoordig wel noodzakelijk om je onderneming te doen slagen. Ik heb er ook lang tegenaan lopen hikken of ik de website wel zou laten bouwen. Ik had al een mooie offerte liggen voor een website in WordPress met een standaard template die ik zelf kon uitzoeken en met een eigen CMS. Maar omdat ik nog niet zeker wist of ik wel met DS Management Support verder zou gaan, stelde ik de beslissing telkens uit. Ook geld speelde hierin een belangrijke rol. Maar toen bedacht ik mij, dat als ik de website diekesloots.nl zou noemen het niet uitmaakt of de inhoud nog zou veranderen. Ik biedt per slot van rekening mezelf aan, of ik nu mensen met communicatieve werkzaamheden ondersteun of ik coach mensen voor een vitaler leven. Dus Floris Nicolai akkoord gegeven op zijn offerte en de domeinnaam vastgelegd.

En dan begint het creatieve proces. Eerst een template uitzoeken. Ik had van Floris een website doorgestuurd gekregen met WordPress templates. En dan maar kijken wat past bij jou en je huisstijl. Tja, en ik heb niet echt een huisstijl. Jelle heeft vorig jaar een logo voor mijn bedrijf gemaakt en die heb ik ook wel op mijn facturen staan, maar mijn visitekaartjes zijn heel basic en ik heb geen briefpapier en enveloppen. Dus ben ik gaan kijken naar de templates die ik het mooiste vond. Ik vond het belangrijk dat mijn website rust uit zou stralen. Het moest een lichte, open website worden, maar niet met te veel poes pas, want dat ben ik ook. What you see is what you get.

Mijn oog was al snel op de template gevallen die uiteindelijk de basis is geworden voor mijn website, maar ik durfde het niet direct vast te leggen. Dan wordt het wel heel erg definitief. Ik heb toen een paar templates geselecteerd die er voor mij uitsprongen en deze naast elkaar gezet. Vervolgens ben ik gaan nadenken over de functionaliteit, wat ik belangrijk vond dat er allemaal met de website kan en wat ik er aan tekst op wilde hebben. Je moet dus ook al gaan nadenken over wat je allemaal aan informatie met je bezoekers gaat delen. Goed, om een lang verhaal kort te maken. Voor 60 dollar heb ik een template gekocht, alle technische info doorgestuurd naar Floris en hij is ermee aan de slag gegaan.

Na oud en Nieuw kreeg ik van hem een mailtje dat hij het template had geïnstalleerd op mijn domeinnaam en dat ik kon beginnen met aanpassen.

Ook hier heb ik lang over gedaan om ermee te beginnen. Ik voelde weerstand om van start te gaan, omdat ik dacht dat het moeilijk zou zijn om over jezelf en over je diensten te schrijven. Maar toen ik eenmaal begonnen was, viel het heel erg mee en ook het aanpassen van de lay-out van de website bleek een leuke bezigheid. Ik ben eerst een beetje gaan spelen met de verschillende functies. Gewoon kijken wat er gebeurt als ik bepaalde dingen aan de achterkant aanpas, hoe dat er aan de voorkant uitziet. Ik vind het leuk om dit soort zaakjes uit te zoeken en me eigen te maken. Ik ben nog geen expert op het gebied van WordPress, maar ik kan er nu aardig mijn weg in vinden. Toevallig dat de vernieuwde website van Stichting WRKLST, die ik ook beheer, ook een WordPress CMS heeft.

Wat heel prettig was, dat Floris met me meedacht tijdens het hele proces. Hij deed suggesties over het doorvoeren van wijzigingen en heeft uit zichzelf ook allerlei zaken aangepast waar ik helemaal niet bij na had gedacht, zoals het wijzigen van alle Engelse termen naar Nederlands. De foto’s die erop staan heb ik zelf online gekocht. Wellicht dat ik in de toekomst nog eens ga kijken naar ‘echte’ foto’s, maar voor nu vind ik het wel goed zo.

Kijk ook even op alle andere pagina’s en laat me weten wat je ervan vindt!

Geschreven door

2 reacties to “Eindelijk, mijn eigen website!”

  1. maaike schreef:

    keurig hoor Dieke!

    leuk om ontmoet te hebben!

Schrijf een reactie

Bericht